Valmöjligheter

Valet mellan att läsa andras böcker och att skriva själv, det borde inte vara svårt. Jag väljer andras böcker. Det låter väl inte speciellt krävande? Åh, du skulle bara veta hur jag våndas emellanåt!

Att läsa koncentrerat och visa den respekten gentemot författarens ord, kräver mycket av mig. Hur många gånger som helst, måste jag stanna upp, klottra ner någonting på ett papper bredvid, och fortsätta läsningen.

De flesta texter ger mig uppslag till egna texter – det kan vara ETT ord, en mening, ett tankespår som för mig vidare ut på egna vägar. Det gäller då att inte fastna i mitt skrivande utan hålla mig till det jag har framför ögonen.

Ja, jag väljer läsningen – samtidigt skriver jag i tankarna.
Vill därför rikta ett rungande TACK till alla som skriver – ni föder min egen skrivådra med mängder av trådar. Ett garnnystan där trådarna är härliga att dra i lite ibland och skapa nya texter.

Hur fungerar DU? Läser du en text och får egna uppslag? Avbryter du läsningen och börjar skriva själv? Berätta gärna!

Annonser

2 thoughts on “Valmöjligheter

  1. När jag skriver är det oftast väldigt känslobaserat och jag får ett inre behov av att ”skriva av mig”. Jag kan ha lyssnat på en låttext som rör vid mig och driver mina känslor och tankar vidare. Detta använder jag för att ge liv och karaktär till mina huvudpersoner. På något sätt har det hittills känts som att ju sämre jag själv mår desto bättre karaktärer skapar jag. Samtidigt blir detta en form av egenterapi, att få klä sina tankar och känslor i ord och samtidigt lägga dem ”utanför”.

    • Tänk, precis så är det för mig! Ett tag skrev jag många dikter och fram kom trasiga karaktärer. Människor jag mig veterligen aldrig mött, men de var mycket tydliga. Det var under en period då jag mådde mycket bra – och då blev kontrasten tydlig. Jag hade mera ork att offentliggöra deras röster, när jag var stark.
      Andra gånger har jag mått sämre och då kommer stärkande personer fram; som en hjälp till mig att se ljusare vägar.
      Musik påverkar mig också – den flyttar mig snabbt till olika platser och jag skriver som i trans. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s